Pratite nas:

Poznato lice na mjestu trenera

Prošlo je mjesec dana otkako smo s veseljem i uzbuđenjem mjesto trenera prepustili našem nekadašnjem igraču Stjepanu Poljaku.

Karijerom po svijetu

Lako je biti siguran da je odluka ispravna znajući da iza njega stoji bogata nogometna karijera u kojoj nije ostao neprimijećen gdje god se pojavio.

Svoje je mlade dane Poljak proveo u zagrebačkom Dinamu – to je bio tek prvi od sedam klubova koje je tridesetosmogodišnji Stjepan prošao u svojoj karijeri. Najtrofejniji klub u Republici Hrvatskoj mladog je Poljaka trenirao u Maksimiru od 2001. do 2007. godine. 

Nakon Dinama na red je došao Inter Zaprešić, klub koji je postojao gotovo 100 godina te je osvojio Kup 1992. godine, koji se borio za naslov prvaka 2005. te sudjelovao u Kupu UEFA iste godine. Tamo je proveo jednu sezonu prije transfera u Slaven Belupo.

U sezoni 2007./2008. Poljak je bio jedan od igrača koji je Slaven Belupo doveo do 2. mjesta u 1. HNL.

Poljak počinje igrati u inozemstvu kada nakon dvije godine u Slaven Belupu 2010. godine odlazi u turski Eskisehirspor gdje nastavlja svoju karijeru. Šesti najtrofejniji klub u Turskoj osnovan je 1965. te se 16 godina natjecao u najvišoj ligi turskog nogometa. Nakon što je 12 godina bio izvan Super lige, klub je osvojio doigravanje TFF Prve lige i promoviran je u svibnju
2008. godine. Utakmice u dresovima njihovih boja igrao je dvije sezone, a tada na red dolaze

azerbejdžanski klubovi
Simurq koji se natjecao u Azerbajdžanskoj Premier ligi te Inter Baku koji sada nosi ime Shamakhi FK. Shamakhi FK je profesionalni azerbajdžanski nogometni klub koji se trenutno natječe u Azerbajdžanskoj Premier ligi, a koji je dva puta osvojio naslov Premier lige.

Poljak se zatim vraća u Hrvatsku te kod kuće igra za nogometne klubove Zagorec koji je čak 4 osvojio naslov prvaka Kupa Nogometni saveza Krapinsko-zagorske županije i Vinogradar koji se pripojio NK Jaski 2021. nakon smrti Ivana Rubinića, bivšeg vlasnika koji je pomogao klubu da postane poznat kao dobro vođena amaterska momčad s brojnim kupovima. Na red dolazi i NK Mladost Zabok koja Poljakovim transferom dobiva odličnog, mladog nogometaša koji svoje dosadašnje iskustvo primjenjuje na najbolji mogući način, a znanje dijeli s ostalima.  

Srce na travnjaku

Još kao igrač, Stjepan Poljak pokazao je što znači ostaviti srce na našem terenu. Odličan nogometaš koji je svaki trenutak na travnjaku proveo pokazujući profesionalnost, sada je trener za kojeg smo sigurni da će biti uzor koji naši nogometaši trebaju. 

Drago nam je izraziti dobrodošlicu i na mjestu trenera osobi koja raspolaže ovom razinom nogometnog znanja i profesionalnosti: Stjepane, dobrodošao u tim!

Pomoćni trener kojeg poznajemo

I na mjestu pomoćnog trenera gledat ćemo poznato lice. Stjepanu će se, kako bi NK Mladost Zabok svojim igračima pružila treninge, učenje i podršku kakvu zaslužuju, u trenerskim poslovima pridružiti i Marko Deak.
Tridesetpetogodišnji Deak i sam je igrao za NK Mladost Zabok i pokazao volju i trud koju će prenijeti na mlade igrače. Klubu je donio brojne golove i rezultate kojima je Mladost ostajala konkurentna, a sretni smo što ga od nedavno gledamo u ovoj ulozi.

Podijeli: