Pratite nas:

Kolačići

Kolačići

Pravila o kolačićima

Kako bi se osigurao ispravan rad ovog web-mjesta, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Što su kolačići?

Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na vaše računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput korisničkog imena, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri prelasku s jedne njegove stranice na drugu.

Vrste kolačića

a našoj web-stranici koristimo dvije vrste kolačića: kolačići sesije ili trajni kolačići.

  • Kolačići sesije: to su privremeni kolačići koji se pohranjuju samo do kraja pretraživanja. Ovi kolačići neophodni su za odgovarajući rad pojedinih funkcija i aplikacija u vezi s web-stranicom.
  • Trajni kolačići: to su kolačići koji ostaju na uređaju i onda kada ste napustili dotičnu web- stranicu. Oni na temelju slučajno generiranog broja pomažu u identifikaciji pojedinačnih korisnika. Razdoblje tijekom kojeg takav kolačić ostaje na računalu ovisi o vrsti kolačića. Pohranjeni kolačići (za praćenje) korišteni na web-stranici pružaju važne podatke o prometu određene stranice.

Usluge praćenja korisnika i izvještavanja pružaju nam sljedeći partneri: 

  • Google Analytics (više informacija: https://www.google.com/analytics)
  • Kolačići za mjerenje uspješnosti naših kampanja, kolačići naših partnera u oglašavanju i trećih strana: Google Ads (više informacija: https://ads.google.com/)

Trećim stranama, tako i Googleu, dopuštamo korištenje kolačića za objavljivanje reklama temeljenih na prethodnim posjetima korisnika određenim web-stranicama.

Kolačići treće strane

Na našoj web-stranici povremeno objavljujemo razne sadržaje na osnovi vanjskih mrežnih usluga, zbog čega se također pojavljuju kolačići kojima mi ne možemo upravljati. Stoga je razumljivo da nemamo uvid u njih niti možemo utjecati na vrstu podataka koje takve web-stranice, odnosno vanjske domene prikupljaju o načinu korištenja integriranih sadržaja.

Ako Vas zanima kako treće strane koriste kolačiće, pogledajte njihove pravilnike o zaštiti podataka i kolačićima.